Tulevaisuus on kaupunkien

/

Kaupungistuminen asettaa haasteita yhteiskunnille kaikkialla maailmassa – miten rakennamme kestäviä ja asukasystävällisiä kaupunkeja yhä useammalle?

Kun yhä useampi muuttaa kaupunkiin, kasvaa tarve sekä kohtuuhintaiselle että viihtyisälle asumiselle. Korkea rakentaminen on yksi ratkaisu, kun tonttimaa on kortilla. Kun lisäksi liikkuminen, asuminen ja kauppa yhdistyvät uusilla tavoilla, tarvitaan digitaalisia ratkaisuja, jotka helpottavat käyttäjän asiakaskokemusta.

 

”Tulevaisuudessa ihminen ja käyttäjäkokemus ovat keskiössä, oli kyse sitten talon rakentajasta tai rakennuksen käyttäjästä”, sanoo KONEen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin.

#REDIHACK-tapahtumassa esiintynyt Herlin haluaakin puhua muustakin kuin hisseistä. KONEen käyttämä termi People Flow tarkoittaa niitä monia tapoja, joilla ihmiset liikkuvat paikasta toiseen älykkäässä kaupungissa rakennusten sisällä ja niiden välillä. ”Meidän on pystyttävä vastaamaan tulevaisuuden odotuksiin jo tänään – oli kyse sitten rakentamisesta, asumisesta tai liikkumisesta”.

 

SRV:n järjestämässä #REDIHACK-tapahtumassa etsitään luovia ratkaisuita tulevaisuuden asumiseen ja kauppaan. 12 tapahtumaan osallistuvaa startup-tiimiä kehittelee ratkaisuja asiantuntijoiden tuella viikon ajan. Voittaja selviää perjantaina, jolloin tiimit esittelevät ratkaisujaan eri alojen asiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle.