Kohti laajempaa yhteisöllisyyttä

/

Rakennusalalla voi olla merkittävä rooli kestävämmän yhteiskunnan rakentajana.

 

Rakentamisessa tehdään aina pitkäkestoisia päätöksiä, joilla on laaja vaikutus ympäristöön ja monien ihmisten elämään. Rakennushankkeiden tarkastelun tulisikin ulottua rakennuksen koko elinkaareen. Ympäristökysymysten osalta tämä tarkoittaa muun muassa hankkeiden sijaintia ja suunnittelua, joka esimerkiksi REDIn osalta toteutuu sen erinomaisena sijaintina liikenteen solmukohdassa.

 

”REDIssä korostuvat myös palveluiden merkitys sekä asumisessa että kauppakeskuksessa. Tavoitteena on luoda REDIn ympärille otollinen maaperä aidolle yhteisöllisyydelle, jossa voi syntyä esimerkiksi jakamis- ja lainaustaloutta tukevia konsepteja”, SRV:n vastuullisuusjohtaja Anne-Maria Flanagan sanoo.

 

Yhteisöllisyys on näkynyt myös REDIn ensimmäisenä valmistuvan Majakka-asuintornin suunnittelussa, johon tulevat asukkaat on otettu mukaan heti alusta lähtien.

 

Flanaganin mukaan vastuullisuuden merkitys tulee kasvamaan vaatimusten edelleen kiristyessä. Sidosryhmät odottavat alan toimijoilta lisää avoimuutta ja käytännön toimia suurimpien vastuullisuushaasteiden ratkaisemisessa. Rakennusalalla on onnistuessaan merkittävä rooli kestävämmän yhteiskunnan rakentajana ja mahdollistajana monestakin näkökulmasta.

 

”SRV on monella tapaa jo nyt rakennusalan suunnannäyttäjä. Haluamme olla huippuyritys myös vastuullisuudessa ja tulemme haastamaan itseämme voimakkaasti päästäksemme tähän tavoitteeseen. Kuuntelemme kehitystyössä tarkasti sidosryhmiämme, ja #REDIHACK tarjoaa myös osaltaan sidosryhmien kuuntelemiseen ja osallistamiseen oivallisen tilaisuuden.”